Urineonderzoek
Voor urine onderzoek kunt u ochtendurine voor 10:00uur inleveren bij de assistente, liefst samen met een ingevuld urineformulier.
De assistente kan u nog enkele aanvullende vragen stellen, waarna de beoordeling zo volledig mogelijk kan plaats vinden. Voor de uitslag kunt u tussen 14:00 en 16:00 bellen.
Holteronderzoek
Met een holteronderzoek kan gedurende 24-48 uur uw hartritme worden gemonitord. Er zijn verschillende klachten die aanleiding geven tot het uitvoeren van zo’n onderzoek, namelijk hartkloppingen, vaak overslaan van het hart, onregelmatige hartslag, wegrakingen of bijna-wegrakingen.
Bij een holteronderzoek leent u een eventrecorder uit onze praktijk om een eventueel aanwezige ritmestoornis te ‘vangen’. Een cardioloog beoordeelt de ritmestrook op afstand en stuurt een rapportage naar ons terug, met daarbij ook een advies. Het kan zijn dat u n.a.v. het holteronderzoek wordt verwezen naar de cardioloog, maar soms is het ook mogelijk de klachten binnen de huisartsenpraktijk te behandelen.
Een holteronderzoek valt onder de basisverzekering. De holter wordt door een externe firma uitgelezen en beoordeeld door een cardioloog. De kosten voor de beoordeling door de cardioloog worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar komen ten laste van het eigen risico.
Psychische zorg
Ook voor psychische klachten kunt u terecht in onze praktijk. Op dit moment zijn er twee praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) werkzaam bij ons. Zij hebben veel kennis en ervaring in de geestelijke gezondheidzorg. U kunt bij hen terecht als u met diverse klachten, zoals somberheid, depressie, angsten, sociale problemen, rouwverwerking, overspannenheid of andere problemen waar u zelf niet uit kunt komen.
U kunt hier vaak op redelijk korte termijn terecht en de lijnen voor overleg met uw eigen huisarts blijven kort. U kunt via uw huisarts verwezen worden naar het spreekuur van de POH-GGZ. Mocht de POH-GGZ niet de juiste hulp kunnen bieden, kunt u doorverwezen worden naar de specialistische GGZ.
Chronische zorg
Binnen onze praktijk hebben we voor een groot aantal patiënten met een chronische aandoening zorgprogramma’s opgezet. Hieronder vallen patiënten met Diabetes Mellitus, astma, COPD, hartfalen en atriumfibrilleren. In een zorgprogramma werken verschillende zorgverleners samen om uw chronische ziekte zo goed mogelijk te behandelen. Binnen onze huisartsenpraktijk worden de controles voornamelijk uitgevoerd door onze praktijkondersteuner. De inhoud van onze zorgprogramma voldoet aan de nieuwste richtlijnen en protocollen.
Ouderenzorg
Bij het ouder worden krijgen we te maken met veranderingen op alle levensgebieden. Sommige ouderen zijn vitaal en ervaren geen problemen, anderen worden steeds kwetsbaarder en worden meer afhankelijk van zorg of hulp. Het is belangrijk om tijdig zicht te krijgen op de persoonlijke situatie en eventuele problemen. Wij werken daarom nauw samen met thuiszorg, welzijnswerk en andere zorgmedewerkers om de benodigde zorg of hulp beter af te kunnen stemmen op de behoeften van de oudere.
Jeugdzorg
Binnen onze praktijk is een POH-jeugd werkzaam bij wie u als ouder terecht kunt met opvoedingsvragen of zorgen over uw kind. Maar ook kinderen en jongeren onder de 18 jaar kunnen met problemen bij de POH jeugd terecht.
De POH-jeugd kan ondersteuning bieden bij somberheid, angsten, traumatische ervaringen, maar ook als er sprake is van problemen thuis of op school.
U kunt hier vaak op redelijk korte termijn terecht en de lijnen voor overleg met uw eigen huisarts blijven kort. U kunt via uw huisarts verwezen worden naar het spreekuur van de POH-jeugd. Mocht de POH-jeugd niet de juiste hulp kunnen bieden, kunt u doorverwezen worden naar een passende jeugdhulpaanbieder.
Stoppen met roken
Voor patiënten die willen stoppen met roken hebben wij een speciaal stoppen met roken spreekuur (bij de assistente), waarbij u persoonlijke begeleiding krijgt bij het stoppen met roken. Tijdens het eerste consult wordt uw motivatie geïnventariseerd en worden uw eventuele voorgaande stoppogingen bekeken. We bespreken hoe u heeft geprobeerd te stoppen, de duur en afhankelijkheid van het roken en geven advies welke manier van stoppen met roken het best bij u past. Soms wordt er ook een advies gegeven over het gebruik van hulpmiddelen hierbij.